Peter Jensen » Ekspertblog

2011 All-Pro's & Awards

04/01-2012, 02:39
Af Peter Jensen

En historisk regulær sæson er forbi. En kort offseason, fulgt op af 17 underholdende - og til tider overraskende - ugers football er slut, og kun 11 betydningsfulde kampe (samt Pro Bowl) resterer før Super Bowl-vinderen er fundet.

 

Med den regulære sæson forbi er det tid til at gøre status. I USA vil stemmerne til Associated Press' All-Pro mandskab, samt de store priser, bliver indsendt i løbet af denne uge, inden starten på den regulære sæson. Jeg holder mig ikke tilbage og kommer her med mit bud på hvem der skal være All-Pro og hvem der skal vinde priserne.

 

Først følger mit All-Pro mandskab - den bedste spiller på alle positioner (offensivt stilles med 1 RB, 1 FB, 2 WRs og 1 TE, defensivt udtages spillere til både 4-3- og 3-4-forsvar, og derudover er der selvfølgelig også fundet plads til specialisterne på special teams) samt et bud på det bedste alternativ, og i flere tilfælde også nogle "honorable mentions" (spillere, der også var inde i overvejelserne til enten en plads på holdet eller som alternativ, eller (som ved tight end) havde en tilpas god sæson til at de også bør nævnes, selvom de ikke for alvor blev overvejet) - og nederst er mit bud på hvem der skal være ligaens MVP mm. (med mine top 5-kandidater til hver enkelt pris - selv de priser hvor jeg ikke ser mere end én eller to reelle kandidater).

 

Bemærk: Priserne (MVP, OPY, DPY, OROY, DROY, Coach otY og Comeback otY – dvs. alle undtagen Executive og Assistant Coach of the Year) uddeles først den 4. februar, men stemmerne bliver indsendt i denne uge, inden starten på slutspillet. Priserne uddeles på baggrund af stemmerne fra 50 journalister - bl.a. Sports Illustrateds Peter King, ESPNs Chris Mortensen og Fox Sports' Alex Marvez.

 

Ligesom sidste år skal jeg dog ikke holde mig tilbage for at brokke mig over timingen af uddelingen. Der er tale om en pris for spillet i den regulære sæson, ikke for spillet gennem hele sæsonen. Når Aaron Rodgers eller Drew Brees (formentlig) bliver kåret til MVP, så vil det ske på en dag, hvor vi risikerer at ingen af de to står i Super Bowl - og potentielt med en tvivlsom slutspilspræstation af vinderen relativt frisk i erindringen (det var især tilfældet sidste år med Tom Brady). Som jeg skrev sidste år: "For folk, der ikke er sat ind i afstemningsproceduren, kan det virke underligt at se Tom Brady blive kåret til MVP efter Aaron Rodgers har domineret i slutspillet og Ben Roethlisberger to uger i træk har lavet store altafgørende spil, der har ført til at Steelers er i Super Bowl."

 

Mine bud på All-Pro og priserne ved Midseason kan findes her: http://nflxpert.com/ekspert/blogs/midseason-all-pro-s-midseason-awards

 

Nok snak. Her følger mine bud. God læsefornøjelse - og byd endelig ind med kommentarer, uanset om du er enig eller uenig.

 

All-Pro Team:

OFFENSE:

QB Aaron Rodgers, Green Bay Packers

Passing: 343/502-4643yds-45tds-6ints (122,5 passer rating)

Rushing: 60-257yds-3tds

 

Brees og Brady har måske slået Marinos yard-rekord og kunne let have taget denne plads i mange andre sæsoner. Men der er ingen over eller ved siden af Rodgers, der har taget NFL-rekoden for passer rating i en sæson fra Peyton Manning, i år.

 

Alternativ: Drew Brees, New Orleans Saints

Honorable mention: Tom Brady, New England Patriots

 

RB Maurice Jones-Drew, Jacksonville Jaguars

Rushing: 343-1606yds-8tds

Receiving: 43-374yds-3tds

 

Den vel nok sværeste position at vælge en spiller til. Det vrimler med gode kandidater, herunder et par, som hvis de havde undgået skader kunne have gjort sig til endnu bedre kandidater. Marshawn Lynch har været fantastisk i især anden halvdel af sæsonen – og blev den eneste spiller til at løbe for over 100 yards (og én af to running backs til at score et rushing touchdown) mod 49ers i sæsonen. Hans evner i kastespillet er dog ikke helt på niveau med McCoy og Jones-Drew, hvorfor valget i sidste ende står mellem dem. McCoy har slået Eagles’ franchise-rekord for fleste touchdowns i en sæson, men han har nydt godt af et stærkt angreb og gode blokeringer (ikke at han ikke ville være fremragende uden disse). Jones-Drew derimod har været en regulær énmandshær på et af ligaens dårligste angreb og at han slutter sæsonen som ligaens førende rusher er helt og aldeles fantastisk med tanke på at modstanderne uge efter uge næsten ikke har skullet bekymre sig om andet end at lukke end for Jones-Drew.

 

Alternativ: LeSean McCoy, Philadelphia Eagles

Honorable mentions RB Matt Forté; Chicago Bears, Marshawn Lynch, Seattle Seahawks; Fred Jackson, Buffalo Bills; Ray Rice, Baltimore Ravens; Arian Foster, Houston Texans

 

FB Vonta Leach, Baltimore Ravens

Ingen ændring på holdet her i forhold til Midseason. Leach fortsætter sit fremragende spil med effektive blokeringer for Ray Rice.

 

Alternativ: Jed Collins, New Orleans Saints

 

WR Calvin Johnson, Detroit Lions

Receiving: 96-1681yds-16tds

 

Ingen over, ved siden af – eller i nærheden af – Calvin Johnson. Kun to spillere greb flere bolde end ”Megatron”, og kun Jordy Nelson med 15 touchdowns tæt på Johnsons 16 scoringer. 1681 receiving yards er flest i ligaen siden Torry Holts 1696 i 2003.

 

WR Wes Welker, New England Patriots

Receiving: 122-1569yds-9tds

 

For fjerde gang i fem sæsoner hos Patriots greb Welker over 110 bolde i en sæson – og for tredje gang i samme periode greb ingen spillere flere bolde end Welker. Et fantastisk mål, der ikke er til at stoppe, og nummer to i ligaen i receiving yards. De 13 tabte bolde er dog tæt på at koste ham pladsen til Nelson eller Cruz.

 

Alternativer: Jordy Nelson, Green Bay Packers; Victor Cruz, New York Giants

Honorable mentions: Steve Smith, Carolina Panthers; Larry Fitzgerald, Arizona Cardinals

 

TE Rob Gronkowski, New England Patriots

Receiving: 90-1327yds-17tds

 

Jeg har byttet rundt på starter og alternativ siden Midseason-holdet – allerede dengang var det tæt mellem Gronkowski og Jimmy Graham, men fordelen gik til Graham takket være hans på det tidspunkt bedre præstation som pass catcher. Graham har ikke helt formået at holde sit spil på samme høje niveau som receiver og samtidig er Gronkowski for alvor brudt igennem som pass catcher. Yderligere fordel til Gronkowski, der er betydeligt mere komplet takket være stærkt spil som run blocker.

 

Alternativ: Jimmy Graham, New Orleans Saints

Honorable mention: Tony Gonzalez, Atlanta Falcons

 

LT Jason Peters, Philadelphia Eagles

Fremragende sæson af Peters i Philadelphia. Tillod kun fire gange sin quarterback at blive ramt (sacks/hits) og var en force i løbespillet.

 

Alternativ: Joe Thomas, Cleveland Browns

Honorable mention: Duane Brown, Houston Texans

 

LG Evan Mathis, Philadelphia Eagles

Tæt kamp mellem Mathis og Nicks, men den evigt undervurderede Mathis tager pladsen via de bedre evner i løbespillet.

 

Alternativ: Carl Nicks, New Orleans Saints

Honorable mentions: Andy Levitre, Buffalo Bills; Mike Iupati, San Francisco 49ers

 

C Chris Myers, Houston Texans

Ingen ændring her i forhold til Midseason. Myers er groft undervurderet og en fantastisk run blocker, der har bidraget til at fastholde et stærkt løbeangreb i Houston, selv uden Vonta Leach.

 

Alternativ: Nick Mangold, New York Jets

Honorable mention: John Sullivan, Minnesota Vikings

 

RG Marshal Yanda, Baltimore Ravens

Forud for sæsonen blev Yanda belønnet med en ny kontrakt, og han har gjort sit ypperste for at leve op til den. Stærk i pass protection og en solid run blocker, der sammen med Leach kan tage en del af æren for Ray Rices fine sæson.

 

Alternativ: Jahri Evans, New Orleans Saints

Honorable mention: Brian Waters, New England Patriots; Josh Sitton, Green Bay Packers

 

RT Eric Winston, Houston Texans

Heller ikke nogen ændring her i forhold til Midseason. Et par dårlige kampe i anden halvsæson kunne dog godt have kostet Winston pladsen, bl.a. pga. tre tilladte sacks i de sidste to kampe. Hans andel i Arian Fosters succes skal dog ikke underkendes.

 

Alternativ: Tyron Smith, Dallas Cowboys

Honorable mentions: Bryan Bulaga, Green Bay Packers

 

4-3 DEFENSIVE FRONT:

LDE Jason Pierre-Paul, New York Giants

Freak. Hans mange sacks er dog også en konsekvens af at han har fået mange chancer for at jagte quarterbacken (flere end mange andre med samme eller flere sacks, hits og/eller pressures), men Pierre-Paul har været fremragende sæsonen igennem og er ikke kun en one-trick pony – hans spil mod løbet er ligeledes forrygende, og giver ham pladsen.

 

Alternativ: Jason Babin, Philadelphia Eagles

Honorable mentions: Carlos Dunlap, Cincinnati Bengals; Chris Long, St. Louis Rams

 

DT Haloti Ngata, Baltimore Ravens

Uhyre stabil i midten af Ravens’ defensive front. Ngata er ikke nødvendigvis så dominerende som man kunne ønske, men han er bundsolid og tiltrækker gang på gang masser af opmærksomhed fra modstanderne.

 

DT Geno Atkins, Cincinnati Bengals

Atkins er en af de mest oversete spillere i denne sæson. Den klart bedste pass rusher fra indersiden af den defensive linje og stadig solid mod løbet. På et hold som dette, hvor Ngata kan tage noget af opmærksomheden indvendigt vil Atkins kunne være et endnu større monster end han er hos Bengals.

 

Alternativer: Brodrick Bunkley, Denver Broncos; Kevin Williams, Minnesota Vikings

Honorable mentions: Richard Seymour, Oakland Raiders; Alan Branch, Seattle Seahawks

 

RDE Jared Allen, Minnesota Vikings

Svært valg her mellem to (faktisk tre) af ligaens allerbedste på positionen. Suggs var længe mit valg, men Allens 22 sacks for sæsonen giver ham pladsen, selvom Cole og Peppers samlet har fået lagt pres på quarterbacken oftere og Suggs er lidt bedre mod løbet. Ingen defensive end har lavet flere tacklinger (inkl. sacks) for tab af yards end Allens 46.

 

Alternativ: Terrell Suggs, Baltimore Ravens

Honorable mentions: Trent Cole, Philadelphia Eagles; Julius Peppers, Chicago Bears

 

SLB Von Miller, Denver Broncos

De sidste uger af sæsonen, hvor Miller kæmpede med en skadet tommel var slet ikke i nærheden af Millers niveau fra resten af sæsonen, men ingen på positionen har været i nærheden af Millers niveau set over hele sæsonen – hverken som pass rusher eller i løbespillet.

 

Alternativ: Daryl Smith, Jacksonville Jaguars

Honorable mentions: Kamerion Wimbley, Oakland Raiders; Jarret Johnson, Baltimore Ravens

 

MLB Stephen Tulloch, Detroit Lions

Lions’ løbeforsvar har ikke været så godt som man kunne ønske, men det er ikke Tullochs skyld. Stærk nok mod løbet og i opdækning til at kompensere for at han ikke er så stærk når han blitzer som andre på positionen.

 

Alternativ: D’Qwell Jackson, Cleveland Browns

Honorable mention: Ray Lewis, Baltimore Ravens; Paul Posluszny, Jacksonville Jaguars

 

WLB Erin Henderson, Minnesota Vikings

Svært kald her mellem Henderson og Weatherspoon. Henderson tager pladsen som den mest stabile af de to, selvom han har været spillet over 350 færre snaps på forsvaret i denne sæson end Weatherspoon.

 

Alternativ: Sean Weatherspoon, Atlanta Falcons

Honorable mention: Jerod Mayo, New England Patriots

 

3-4 DEFENSIVE FRONT:

LDE Ray McDonald, San Francisco 49ers

Jeg gentager – næsten – mig selv fra det identiske valg ved Midseason. 77,2 rushing yards pr. kamp er det lavest tilladte i ligaen (15,4 yards lavere end Ravens), og Ray McDonald er den ene halvdel af ligaens bedste 3-4-defensive end-duo, der har stor andel i dette. 49ers’ forsvar har været en oplevelse af de helt store i år, og oveni det solide spil mod løbet (som linebackerkæden ligeledes har stor andel i) har McDonald samtidig været en stærk nok pass rusher til at holde J.J. Watt bag sig selvom Watt kom tættere på ham via en fornem anden halvsæson.

 

Alternativ: J.J. Watt, Houston Texans

 

NT Jay Ratliff, Dallas Cowboys

Generelt er jeg lidt skuffet over niveauet fra de mange 3-4-nose tackles i denne sæson. Ratliff holder fast i pladsen på baggrund af et bedre all-round spil end Pouha, der er en helt fantastisk run stopper, men ikke tilbyder det store mod kastet.

 

Alternativ: Sione Pouha, New York Jets

 

RDE Justin Smith, San Francisco 49ers

Defensive Player of the Year? Det kan meget vel vise sig at blive Smith, der tager den plads efter endnu en fantastisk sæson af ligaens suverænt bedste 3-4-end. Et monster som pass rusher – der formentlig også har hjulpet Aldon Smith til sin flotte sæson – og stadig uhyre stærk mod løbet.

 

Alternativ: Calais Campbell, Arizona Cardinals

Honorable mention: Brett Keisel, Pittsburgh Steelers

 

LOLB Clay Matthews, Green Bay Packers

Sacks blev det ikke til så mange af for Matthews i denne sæson, men han forblev en trussel for modstanderne, viste klare forbedringer mod løbet og viste også fint spil i opdækning. Hans tre interceptions fører alle 3-4-outside linebackers i ligaen, og det samme gør hans tilladte passer rating på 34,8 når der kastes i det område han har ansvaret for.

 

Alternativ: Cameron Wake, Miami Dolphins

 

LILB NaVorro Bowman, San Francisco 49ers

Ligesom 49ers tager de to pladser på defensive end, tager de også de to starterpladser på inside linebacker. Jeg undrede mig over at 49ers lod Takeo Spikes gå efter en flot 2010-sæson – Bowman har overbevist mig om hvorfor, og han viste i de kampe Willis sad over at han ikke bare levede højt på Willis’ spil.

 

Alternativ: Brian Cushing, Houston Texans

Honorable mention: Daryl Washington, Arizona Cardinals; London Fletcher, Washington Redskins

 

RILB Patrick Willis, San Francisco 49ers

Ligesom Bowman er Willis uhyggeligt komplet og har stor andel i 49ers’ stærke sæson på forsvaret – 14 kampe i træk uden at tillade et rushing touchdown, inden de tillod tre i de sidste to uger (hvilket de slet slet ikke er glade for i San Fran!).

 

Alternativ: Derrick Johnson, Kansas City Chiefs

Honorable mention: Karlos Dansby, Miami Dolphins; Sean Lee, Dallas Cowboys

 

ROLB DeMarcus Ware, Dallas Cowboys

19,5 sacks og yderligere 8 hits præsterede Ware i den forgangne sæson som det store lyspunkt på Cowboys’ forsvar. Ware var den stærkeste pass rusher fra ydersiden af et 3-4-forsvar i denne sæson, og gjorde det samtidig solidt mod løbet og de få gange han droppede tilbage i opdækning.

 

Alternativ: Tamba Hali, Kansas City Chiefs

Honorable mention: Aldon Smith, San Francisco 49ers

 

DEFENSIVE BACKFIELD:

CB Darrelle Revis, New York Jets

Revis formåede ikke at holde sit absurde niveau fra første halvsæson i anden halvdel af sæsonen, men slutter sæsonen med en tilladt passer rating på 45,6 og blot 41,2% af kast i hans område grebet af receiveren. Samtidig forbedrede Revis også sit spil mod løbet i denne sæson.

 

CB Joe Haden, Cleveland Browns

Mens Revis er selvskreven er kampen om den anden plads på holdet ekstremt hård og jeg kunne forsvare at vælge alle nedenfor nævnte spillere. Haden noterede sig ikke for en eneste interception, men slog et væld af bolde ned, og trods tre tilladte touchdowns (det første i uge 1 mod da A.J. Green udnyttede at Browns’ forsvar ikke var klar da spillet blev sat i gang) har Haden haft en forrygende sæson. Grimes, Gamble og Webb er de primære trusler til at tage denne plads – men både Bailey, Joseph, Finnegan og den lovende rookie Richard Sherman har også haft flotte sæsoner.

 

Alternativer: Brent Grimes, Atlanta Falcons; Chris Gamble, Carolina Panthers

Honorable mentions: Lardarius Webb, Baltimore Ravens; Champ Bailey, Denver Broncos; Johnathan Joseph, Houston Texans; Cortland Finnegan, Tennessee Titans; Richard Sherman, Seattle Seahawks

 

FS Eric Weddle, San Diego Chargers

Ingen ændring her i forhold til Midseason, hverken som starter eller alternativ. Weddle blev forud for sæsonen betalt som den bedste safety i ligaen. Det er han måske ikke, men han har været den bedste free safety i denne sæson, og et lyspunkt på et overordnet set ret skuffende Chargers-forsvar. Det samme kan siges om Byrd på Bills’ forsvar.

 

Alternativ: Jairus Byrd, Buffalo Bills

Honorable mention: Ed Reed, Baltimore Ravens; Earl Thomas, Seattle Seahawks

 

SS Kam Chancellor, Seattle Seahawks

En del af glansen gik af Kam Chancellor lige efter han tog pladsen ved Midseason (hvor han gjorde mine ord om hans høje bundniveau en smule til skamme), men han leverede en god afslutning på sæsonen, der lige akkurat sikrer at han fastholder pladsen, selvom både Polamalu og Wilson pressede meget hårdt på for at overtage den.

 

Alternativ: Troy Polamalu, Pittsburgh Steelers

Honorable mention: Adrian Wilson, Arizona Cardinals

 

SPECIAL TEAMS:

K Sebastian Janikowski, Oakland Raiders

NFLs stærkeste ben tager pladsen på bekostning af det andet forrygende ben i the Bay Area. Akers slog NFL-rekorden for flest field goals i en sæson, men Janikowski brændte blot fire spark for sæsonen, og ét indenfor 50 yards. Ingen er ”Mr. Automatic” fra 55 yards som Janikowski, der fik to forsøg blokeret i denne sæson (herunder et 65-yard forsøg). Hans eneste rigtige afbrænder (ikke blokeret) fra 50+ yards var fra 56 yards, og strøg kun lige akkurat højre om opstængerne, med masser af længde. Nåja, og så hjælper det jo også altid på kandidaturen at tanger NFL-rekorden for det længste field goal.

 

Alternativ: David Akers, San Francisco 49ers

Honorable mention: Josh Scobee, Jacksonville Jaguars

 

P Andy Lee, San Francisco 49ers

Som jeg sagde i vores podcast">http://nflxpert.com/nyheder/nfl/week-17-nflxpert-podcast">podcast i sidste uge i diskussionen om Pro Bowl-holdene, så er der i hvert fald ramt rigtigt med de to kickers og de to punters fra Raiders og 49ers på holdene. Mens Raiders tager kicker-pladsen på All Pro-holdet, tager 49ers det på punterpositionen. 50,9 yards pr. punt og et net avg. på 44,0 yards er begge bedst i ligaen.

 

Alternativ: Shane Lechler, Oakland Raiders

Honorable mention: Sav Rocca, Washington Redskins

 

KR Joe McKnight, New York Jets

McKnight gjorde det meste af sin skade tidligt på sæsonen, men slutter ikke desto mindre sæsonen med 31,6 yards pr. kick return – bedst af alle spillere med mindst 20 returns – og et enkelt touchdown. Fem af 34 returns gik for mindst 40 yards – ligeledes flest i ligaen – og kun to returns var for mindre end 20 yards.

 

Alternativ: Randall Cobb, Green Bay Packers

Honorable mention: Ted Ginn Jr., San Francisco 49ers

 

PR Patrick Peterson, Arizona Cardinals

15,9 yards pr. punt return – næsthøjest bag Devin Hester blandt alle med mindst 20 punt returns – otte returns for mindst 20 yards og fem for mindst 40. Fire af de fem for 40+ yards førte til touchdowns (89, 82, 99 og 80 yards), og i uge 15 mod Browns returnerede han i overtiden et punt 32 yards, der siden førte til det afgørende field goal.

 

Alternativ: Devin Hester, Chicago Bears

Honorable mention: Ted Ginn Jr., San Francisco 49ers; Jacoby Jones, Houston Texans

 

 

AWARDS:

Bemærk, at dette er mine subjektive valg – det er altså ikke et bud på hvem jeg tror vil vinde titlerne, men hvem jeg selv ville stemme på.

 

Most Valuable Player:

1. QB Aaron Rodgers, Green Bay Packers

2. QB Drew Brees, New Orleans Saints

3. QB Tom Brady, New England Patriots

4. WR Calvin Johnson, Detroit Lions

5. RB Ray Rice, Baltimore Ravens

 

Drew Brees’ fænomenale afslutning på sæsonen får ham tættere på Rodgers i kampen, men en stemme på Brees må i sidste ende være en ”what have you done for me lately?”-stemme (ikke at jeg hvis det var virkelig virkelig tæt mellem dem ville være imod en sådan slags stemme). Rodgers har den bedre record, et højere ypa, ét færre kastet touchdown (på én færre kamp og 155 færre kast), seks interceptions mod Brees’ otte, tre rushing touchdowns mod Brees’ ene – og den bedste passer rating af en quarterback nogensinde i en hel sæson. Hvor flot Brees’ sæson end har været, så er det her stadig tæt på en no-brainer i min optik.

 

Offensive Player of the Year:

1. QB Aaron Rodgers, Green Bay Packers

2. QB Drew Brees, New Orleans Saints

3. WR Calvin Johnson, Detroit Lions

4. QB Tom Brady, New England Patriots

5. TE Rob Gronkowski, New England Patriots

 

Bedste passer rating i en sæson eller flest kastede yards i en sæson? Det må næsten være dét denne pris i sidste ende skal afgøres på. Havde Brees været eneste spiller over 5000 yards i denne sæson ville jeg nok være mere fristet til at give ham den, men tre spillere over 5000 yards i denne sæson (mod to i hele NFL-historien før i år), og to spillere, der passerede Dan Marinos nu tidligere rekord peger i retning af at det ikke er en HELT så flot og imponerende præstation som det ellers ville være. Calvin Johnsons sæson har været helt forrygende, men det må blive en af de to quarterbacks der skal tage prisen. Gronkowski har leveret den statistisk bedste sæson nogensinde af en tight end og må derfor også tages med på listen, ligesom Brady – alene for at passere Marino og føre Patriots til AFCs førsteseedning, uden at have et forsvar til rådighed – også hører til på listen. Brady og Gronkowski udligner dog hinanden lidt.

 

Defensive Player of the Year:

1. DE Justin Smith, San Francisco 49ers

2. DE Jared Allen, Minnesota Vikings

3. DE/OLB Terrell Suggs, Baltimore Ravens

4. ILB Brian Cushing, Houston Texans

5. ILB NaVorro Bowman, San Francisco 49ers

 

Skal man følge logikken fra de seneste mange år, skal vinderen af denne pris spille på et af ligaens bedste forsvar; siden 1996 har kun én spiller – Michael Strahan efter han slog sackrekorden i 2001 – ikke spillet på et forsvar, der rangerede i top 10 i ligaen. Siden Strahan har vinderne spillet på forsvar, der rangerede som hhv. 1, 3, 6, 2, 4, 3, 1, 2, 2. Med andre ord skal vi formentlig kigge i retning af de forsvar, der rangerer i top fem for at finde vinderen. Dvs. Steelers, Texans, Ravens, 49ers og Jets. Ud fra den logik må mit valg falde på Justin Smith, der har domineret uge efter uge uanset modstanderen. Jared Allen og Terrell Suggs presser begge på – Allen pga. sine mange sacks og som nævnt ved valget til RDE-positionen ser jeg det som tæt mellem ham og Suggs (der spiller på et top 5-forsvar). Texans’ Brian Cushing har haft en fornem sæson og hører også til i diskussionen, men nævner jeg Cushing må jeg også medtage NaVorro Bowman, som jeg har over Cushing på All Pro-holdet. Cushing holdes dog over Bowman her, da Bowman også har nydt godt af det overordnet set bedre forsvar omkring sig.

 

Offensive Rookie of the Year:

1. QB Cam Newton, Carolina Panthers

2. WR A.J. Green, Cincinnati Bengals

3. QB Andy Dalton, Cincinnati Bengals

4. WR Julio Jones, Atlanta Falcons

5. OT Tyron Smith, Dallas Cowboys

 

Dalton faldt i niveau i anden halvsæson – ganske logisk med tanke på at han kom op mod betydeligt bedre forsvar – og selvom Bengals nåede slutspillet, så er det i min optik ikke nok til at han kan tage den her titel, eller være førsteudfordrer. Den ære må hans holdkammerat, A.J. Green, tage sig af. Green har fået Dalton til at se bedre ud end han var oftere end det omvendte har været tilfældet. Julio Jones viste i glimt sit potentiale, men havde ikke det ventede impact i sin første regulære sæson i ligaen, mens Tyron Smith viste nok positive ting til at han kan blive rykket til left tackle næste år. Der var dog, der nåede Cam Newtons niveau blandt rookies. Tog Peyton Mannings rekord for flest passing yards af en rookie, slog rekorden for flest rushing touchdowns af en quarterback og blev den første spiller i historien med 4000+ passing yards og 10+ rushing touchdowns. Der er masser af plads til forbedring som passer, hvilket kun er skræmmende for resten af NFC South. Det bliver spændende at følge ham i den traditionelt svære anden sæson i ligaen.

 

Defensive Rookie of the Year:

1. OLB Von Miller, Denver Broncos

2. OLB Aldon Smith, San Francisco 49ers

3. DE J.J. Watt, Houston Texans

4. CB Richard Sherman, Seattle Seahawks

5. OLB Ryan Kerrigan, Washington Redskins

 

Von Millers dårlige afslutning på sæsonen har sendt Aldon Smith tilbage ind i kampen, og jeg kan sagtens se det blive en tæt kamp mellem de to når stemmerne er afgivet. Miller har dog overordnet set været for stærk til at jeg vil sætte Smith over ham. Smith er en fantastisk pass rusher, men han tilbyder slet ikke det samme mod løbet som Miller gør, så jeg går med den komplette spiller her. Watt har været fremragende i sin første sæson i ligaen for Texans under Wade Phillips’ ledelse, mens Sherman – et femterundevalg i draften – har overrasket stort med sit flotte spil. Kerrigan startede stærkt, men kunne ikke holde niveauet sæsonen igennem, og femtepladsen – der er langt fra top 2 her – kunne også være gået til spillere som Titans’ Karl Klug, Browns’ Jabaal Sheard, Bills’ Marcell Dareus og Chiefs’ Justin Houston.

 

Comeback Player of the Year:

1. MLB D’Qwell Jackson, Cleveland Browns

2. WR Steve Smith, Carolina Panthers

3. QB Alex Smith, San Francisco 49ers

4. QB Matthew Stafford, Detroit Lions

5. RB Reggie Bush, Miami Dolphins

 

Lige siden jeg så D’Qwell Jackson nævnt som en mulighed til denne titel har han været den der har givet bedst mening for mig. I modsætning til reelt set alle de fire øvrige er der i Jacksons tilfælde nemlig tale om et reelt comeback. Jackson har kæmpet med skader og har i denne sæson leveret spil, der er på mindst samme niveau som han har leveret inden sine skader. Steve Smith har ikke kæmpet med skader, men har ikke i de seneste sæsoner formået at levere spil på samme niveau som han har gjort i denne sæson, med noget, der bare minder om stabilitet under center. 79 catches for 1394 receiving yards og syv touchdowns i denne sæson (efter 111 catches for 1536 yards og ni touchdowns samlet over 29 kampe de seneste to år). De 1394 yards er tredjeflest i karrieren for Smith. I tilfældene Bush og Stafford kan man diskutere hvorvidt der er tale om et reelt comeback – ingen af de to har for alvor fået et gennembrud. Begge har kæmpet med skader og i denne sæson leveret fornemme sæsoner, men af de to er jeg mest imponeret af Stafford. Selvom Alex Smith heller aldrig rigtig har fået et totalt gennembrud er der dog tale om et comeback i hans tilfælde, med tanke på at han var dømt færdig hos 49ers efter flere gange at have været skadet – og/eller mistet starterjobbet til en anden – og nu har leveret sin bedste sæson i ligaen. Det har været med et stærkt forsvar og løbeangreb som hjælp, men Smith har gjort sit job effektivt og kun stået for syv turnovers i 16 kampe. Da der her mere er tale om et comeback end et gennembrud ryger Smith foran Stafford og Bush i min top fem.

 

Coach of the Year:

1. Jim Harbaugh, San Francisco 49ers

2. Mike McCarthy, Green Bay Packers

3. Jim Schwartz, Detroit Lions

4. Gary Kubiak, Houston Texans

5. John Harbaugh, Baltimore Ravens

 

Ingen ændring i toppen i forhold til Midseason. Jeg spåede 49ers til at være ligaens dårligste hold – og tog i den grad fejl. Det skal Jim Harbaugh have en stor del af æren for. Han satsede på Alex Smith, hentede Vic Fangio med sig til San Francisco – og det har givet pote. McCarthys Packers-mandskab var kun én sejr fra den perfekte regulære sæson, og det må også give ham en plads højt på listen, i en historisk set svær sæson (efter en Super Bowl-titel, hvor alles ønske er at slå netop dig og dit hold). Schwartz førte Lions tilbage til slutspillet for første gang siden 1999 og Kubiak førte Texans til slutspillet for første gang nogensinde. John Harbaugh havde for første gang succes med at slutte foran Pittsburgh Steelers, og førte Ravens til sin første slutspilskamp på hjemmebane siden han overtog jobbet.

 

Assistant Coach of the Year:

1. DC Mike Zimmer, Cincinnati Bengals

2. DC Chuck Pagano, Baltimore Ravens

3. DC Vic Fangio, San Francisco 49ers

4. DC Wade Phillips, Houston Texans

5. OC Rob Chudzinski, Carolina Panthers

 

Jeg ser ingen grund til at ændre noget her i forhold til Midseason – selvom jeg også gerne ville finde plads til Dick LeBeau, hvis forsvar tillod færrest yards af alle hold i ligaen i år. Zimmers præstation med det unge og talentfulde Bengals-forsvar er dybt imponerende, ikke mindst med tanke på at han måtte klare sig uden Johnathan Joseph i hele sæsonen og Leon Hall i anden halvsæson. Pagano, Fangio og Phillips har alle stået i spidsen for top 5-forsvar, mens Chudzinski har haft ansvaret for spilkald og udvikling af Cam Newton hos Panthers og klaret det fornemt med en kort offseason til at forberede sig.

 

Executive of the Year:

1. Mike Brown, Cincinnati Bengals

2. Trent Baalke, San Francisco 49ers

3. Rick Smith, Houston Texans

4. Martin Mayhew, Detroit Lions

5. Mike Reinfeldt, Tennessee Titans

 

En fornem draft (A.J. Green, Andy Dalton), gevinsten for hans stædighed omkring Carson Palmer samt dét at få kompensation for Chad Ochocinco, der havde ramt muren har været nogle af højdepunkterne i en flot offseason (og regular season) for Mike Brown hos Bengals. Dertil kommer så belønningen for at holde fast i Marvin Lewis som head coach efter den skuffende 2010-sæson. 49ers ramte plet med ansættelsen af Jim Harbaugh (det var dog nok mere Jed York end Trent Baalke) og det lidt overraskende valg af Aldon Smith i første runde af draften. Ligesom Mike Brown valgte Texans at holde fast i sin head coach, Gary Kubiak, efter en skuffelse i 2010, og det gav bonus i 2011, hvor førsterundevalget J.J. Watt samt et par andre rookies, Brooks Reed og T.J. Yates har fået vigtige roller på holdet. Siden Martin Mayhew overtog GM-jobbet hos Lions har holdets roster gennemgået store ændringer, og sammen med ansættelsen af Jim Schwartz har det hjulpet holdet til endelig igen at nå slutspillet. Nick Fairley og Titus Young fra årets draft har begge vist fine takter, men Mayhews plads herpå er i ligeså høj grad en anerkendelse af et flot stykke genopbygningsarbejde. Reinfeldt havde mere ansvar end tidligere i årets draft og Titans kom ud af 2011-draften med fire defensive nøglespillere, i form af Akeem Ayers, Karl Klug, Jurrell Casey og Colin McCarthy – og quarterback Jake Locker og til dels running back Jamie Harper har ligeledes vist pæne takter i år. Dertil kommer signingen af Matt Hasselbeck, der var med til at få holdet ind i kampen om slutspilspladsen. Den manglende slutspilsplads koster dog en bedre placering.

Anbefalinger 1 anbefaling

Til toppen af siden

2011 All-Pro's & Awards


Bookmark / Del denne artikel RSS feed for ekspertblogs fra Peter JensenSeneste blogs fra Peter Jensen

Kunsten at erkende en fejl 30/09-2014, 10:47
Start nu bare de rookies! 26/09-2014, 05:02
En mørk uge for NFL 13/09-2014, 18:47
Tanker om free agencys første dag 12/03-2014, 16:36
De hjalp sig selv ved 2014 Scouting Combine 01/03-2014, 23:44
Aaron Hernandez: Overblik og betydning 22/06-2013, 21:41
2012 All-Pro's & Awards 03/01-2013, 12:22
2012 Week 17 Preview + Power Rankings 30/12-2012, 01:04
2012 Week 16 Preview + Power Rankings 22/12-2012, 20:59
2012 Week 15 Preview 15/12-2012, 22:07
2012 Week 15 TNF Preview + Power Rankings 13/12-2012, 12:08
2012 Week 14 Preview 08/12-2012, 11:20
2012 Week 14 TNF Preview + Power Rankings 06/12-2012, 11:44
2012 Week 13 Preview 01/12-2012, 23:10
2012 Week 13 TNF Preview + Power Rankings 29/11-2012, 12:02
2012 Week 12 Preview 24/11-2012, 22:58
2012 Week 12 Thanksgiving Preview + Power Rankings 22/11-2012, 08:04
2012 Week 11 Preview 17/11-2012, 20:44
2012 Week 11 TNF Preview + Power Rankings 15/11-2012, 12:42
2012 Week 10 Preview 10/11-2012, 19:46
2012 Week 10 TNF Preview + Power Rankings 08/11-2012, 14:10
2012 Week 9 Preview 03/11-2012, 21:34
2012 Week 9 TNF Preview + Power Rankings 01/11-2012, 19:04
2012 Midseason All-Pro's & Midseason Awards 31/10-2012, 12:41
2012 Week 8 Preview 28/10-2012, 02:51
2012 Week 8 TNF Preview + Power Rankings 25/10-2012, 12:47
2012 Week 7 Preview 21/10-2012, 10:03
2012 Week 7 TNF Preview + Power Rankings 18/10-2012, 13:48
2012 Week 6 Preview 13/10-2012, 21:34
2012 Week 6 TNF Preview + Power Rankings 11/10-2012, 13:01
2012 Week 5 Preview 06/10-2012, 21:28
2012 Week 5 TNF Preview + Power Rankings 04/10-2012, 12:44
2012 Week 4 Preview 29/09-2012, 21:43
2012 Week 4 TNF Preview + Power Rankings 27/09-2012, 12:11
2012 Week 3 Preview 23/09-2012, 16:02
2012 Week 3 TNF Preview + Power Rankings 20/09-2012, 13:53
2012 Week 2 Preview 15/09-2012, 22:55
2012 Week 2 TNF Preview + Power Rankings 13/09-2012, 10:32
2012 Week 1 Preview 08/09-2012, 20:53
Det gør ondt... men hvad nu, Manning? 07/03-2012, 14:06
Tålmodighed er en dyd – selv i NFL 07/02-2012, 13:15
2011 All-Pro's & Awards 04/01-2012, 02:39
Week 17 Preview + Power Rankings 01/01-2012, 14:10
Week 16 Preview 24/12-2011, 04:43
Week 16 TNF Preview + Power Rankings 22/12-2011, 12:22
Week 15 Preview 18/12-2011, 12:05
Week 15 T(+Sat.)NF Preview + Power Rankings 15/12-2011, 13:03
Week 14 Preview 11/12-2011, 01:50
Week 14 TNF Preview + Power Rankings 08/12-2011, 13:32
Week 13 Preview 03/12-2011, 23:46
Week 13 TNF Preview + Power Rankings 01/12-2011, 15:31
Week 12 Preview 27/11-2011, 03:23
Week 12 Thanksgiving Preview + Power rankings 24/11-2011, 12:20
Week 11 Preview 20/11-2011, 02:17
Week 11 TNF Preview + Power Rankings 17/11-2011, 17:34
Week 10 Preview 13/11-2011, 03:23
Week 10 TNF Preview + Power Rankings 10/11-2011, 20:07
Week 9 Preview + Power Rankings 06/11-2011, 02:29
Midseason All-Pro's & Midseason Awards 03/11-2011, 02:48
Week 8 Preview + Power Rankings 30/10-2011, 09:59
Week 7 Preview + Power Rankings 23/10-2011, 09:30
Week 6 Preview + Power Rankings 16/10-2011, 11:56
Week 5 Preview + Power Rankings 08/10-2011, 18:44
Week 4 Preview + Power Rankings 01/10-2011, 18:08
Week 3 Preview + Power Rankings 25/09-2011, 06:52
Week 2 Preview + Power Rankings 18/09-2011, 02:30
Week 1 Preview 11/09-2011, 09:25
2011 Preseason Power Rankings 09/09-2011, 00:43
Hvem tager priserne? 31/01-2011, 14:10
Week 17 Preview 02/01-2011, 00:52
Ugen der gik - Week 16 30/12-2010, 13:38
Week 16 Preview - del 2 26/12-2010, 15:53
Ugen der gik - Week 15 + Week 16 Preview - del 1 23/12-2010, 05:11
Week 15 Preview 19/12-2010, 15:17
Ugen der gik - Week 14 & TNF-Preview 16/12-2010, 14:54
Week 14 Preview 12/12-2010, 01:16
Ugen der gik - Week 13 & TNF-Preview 09/12-2010, 15:49
Week 13 Preview 04/12-2010, 21:57
Ugen der gik - Week 12 & TNF-Preview 02/12-2010, 13:49
Week 12 Preview 28/11-2010, 14:46
Ugen der gik - Week 11 & Thanksgiving Preview 25/11-2010, 16:02
Week 11 Preview 21/11-2010, 01:28
Ugen der gik - Week 10 18/11-2010, 04:33
Week 10 Preview 14/11-2010, 13:49
Ugen der gik - Week 9 11/11-2010, 15:02
Week 9 Preview 07/11-2010, 11:37
Moss til Titans - god idé eller dårlig idé? 04/11-2010, 00:03
Ugen der gik - Week 8 03/11-2010, 04:17
Week 8 Preview 31/10-2010, 04:07
Ugen der gik - Week 7 29/10-2010, 01:04
/ekspert/blogs/ 29/10-2010, 01:02
Week 7 Preview 23/10-2010, 13:30
Ugen der gik - Week 6 22/10-2010, 01:01
Week 6 Preview 17/10-2010, 09:47
Ugen der gik - Week 5 14/10-2010, 14:49
Week 5 Preview 10/10-2010, 17:42
Ugen der gik - Week 4 07/10-2010, 03:23
Week 4 Preview 02/10-2010, 23:36
Ugen der gik - Week 3 29/09-2010, 13:37
Week 3 Preview 26/09-2010, 16:32
Ugen der gik - Week 2 22/09-2010, 01:34
Week 2 Preview 19/09-2010, 16:52
Week 1 Preview - Monday Night Football 13/09-2010, 22:25
Week 1 Preview - søndagskampene 12/09-2010, 16:20
Preseason Power Rankings 09/09-2010, 17:22

Ekspertblogs, oversigt

Højest ratede blogs

Week 1 Preview - søndagskampene
Week 1 Preview - søndagskampene
2 Kommentarer til denne blog: 2  1 Anbefalinger af denne blog: 1
Peter Jensen (12/09-2010)
Første søndag i den nye NFL-sæson står for døren. Nedenfor følger mine bud på kampenes udfald - bemærk at buddene ikke skal ses som udtryk for hv...
12/09
2011 Preseason Power Rankings
2011 Preseason Power Rankings
0 Kommentarer til denne blog: 0  1 Anbefalinger af denne blog: 1
Peter Jensen (09/09-2011)
Sæsonen sparkes i gang om under to timer, så på et hængende hår kommer her sæsonens første Power Ranking fra min hånd.   ...
09/09
2011 All-Pro's & Awards
2011 All-Pro's & Awards
1 Kommentarer til denne blog: 1  1 Anbefalinger af denne blog: 1
Peter Jensen (04/01-2012)
En historisk regulær sæson er forbi. En kort offseason, fulgt op af 17 underholdende - og til tider overraskende - ugers football er slut, og kun 11 betydningsfulde kampe (samt Pro Bowl...
04/01
Preseason Power Rankings
Preseason Power Rankings
5 Kommentarer til denne blog: 5  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (09/09-2010)
Sæsonen sparkes i gang i nat, så på et hængende hår kommer her sæsonens første Power Ranking fra min hånd.   1. Indiana...
09/09
Week 1 Preview - Monday Night Football
Week 1 Preview - Monday Night Football
1 Kommentarer til denne blog: 1  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (13/09-2010)
Darrelle Revis og resten af New York Jets gør klar til at tage imod Baltimore Ravens - og i AFC West venter et divisionsopgør mellem Chiefs og Chargers.   Å...
13/09

Mest kommenterede blogs

2012 Week 3 Preview
2012 Week 3 Preview
8 Kommentarer til denne blog: 8  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (23/09-2012)
De tidlige søndagskampe – kampstart kl. 19.00: St. Louis Rams @ Chicago Bears...
23/09
Preseason Power Rankings
Preseason Power Rankings
5 Kommentarer til denne blog: 5  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (09/09-2010)
Sæsonen sparkes i gang i nat, så på et hængende hår kommer her sæsonens første Power Ranking fra min hånd.   1. Indiana...
09/09
Week 1 Preview
Week 1 Preview
5 Kommentarer til denne blog: 5  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (11/09-2011)
De tidlige søndagskampe: Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens ...
11/09
Aaron Hernandez: Overblik og betydning
Aaron Hernandez: Overblik og betydning
4 Kommentarer til denne blog: 4  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (22/06-2013)
Aaron Hernandez er en del af en større efterforskning i disse dage - men hvad er der sket og hvad kan det få af betydning? Jeg kommer med mit bud her. ...
22/06
2012 Week 14 TNF Preview + Power Rankings
2012 Week 14 TNF Preview + Power Rankings
3 Kommentarer til denne blog: 3  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (06/12-2012)
Lad os tage et kig på torsdagens kamp. Bemærk, at mit bud på resultatet IKKE skal ses som udtryk for hvor jeg finder værdi - det er lavet uden at skele til odds på kam...
06/12

Seneste ekspertblogs

Flyover
Flyover
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Henrik Hansen (06/03-2016)
Defensive tackle Jaye Howard til New Orleans Saints   Det er ikke rigtig muligt at skjule – eller bare nedtone, - hvor ringe Saints’ forsvar var i ...
06/03
Flyover
Flyover
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Henrik Hansen (16/02-2016)
Det er jo allerede længe siden, at man med sindsro kunne begynde at se frem mod næste sæson. Så det gør jeg her med en top tre over de træneransættelser, ...
16/02
2 + 30 hold - 2 + 30 tanker
2 + 30 hold - 2 + 30 tanker
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Henrik Hansen (09/02-2016)
Carolina Panthers – Panthers kan være blandt NFLs absolut bedste hold i mange år frem.   Denver Broncos – Tillykke! Hele sæsonen har forsvaret v&a...
09/02
Fire hold - fire tanker
Fire hold - fire tanker
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Henrik Hansen (26/01-2016)
Carolina Panthers – They were who we thought they were.   Arizona Cardinals – Der skulle NFLs bedste hold til for at udstille deres næsten helt manglende pass...
26/01
Den perfekte afslutning på rivaliseringen
Den perfekte afslutning på rivaliseringen
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (26/01-2016)
For syttende - og med al sandsynlighed sidste - gang, stod Peyton Manning og Tom Brady på modsatte sidelinjer i en betydningsfuld NFL-kamp, da AFC-finalen søndag aften blev spill...
26/01
Ekspertblogs, oversigt

Seneste brugerblogs

Brugerblogs, oversigt

Ekspert profil

Peter Jensen


Profil og detaljer
29 år, Viby J
Ekspert siden: 30. august 2010

Beskrivelse: -
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog

RSS feed for eksperttips fra Peter Jensen RSS feed for ekspertblogs fra Peter Jensen

Ekspert statistik

Sidste 30 dage

Tilbagebetaling: 0%
Balance: 0.00
Hitrate: 0 af 0
Betvalue: 0.00
 

Aktuel sæson

Tilbagebetaling: 109%
Balance: 34.35
Hitrate: 201 af 374
Betvalue: 108.79
 

Alltime

Tilbagebetaling: 109%
Balance: 34.35
Hitrate: 201 af 374
Betvalue: 108.79
 
Formen:

Detaljeret statistik

 

Amerikansk fodbold

USA - NFL
170%
121%
121%
6.34
14.55
14.55
6/9
42/70
42/70