Peter Jensen » Ekspertblog

Ugen der gik - Week 7

29/10-2010, 01:04
Af Peter Jensen

Dårlige beslutninger af pressede trænere:

Folk under pres tager ikke altid rigtige beslutninger, og en NFL-træner, der kan mærke presset er ikke anderledes, som den forgangne spillerunde viste.

 

Dallas Cowboys’ Wade Phillips vælger – bagud med 18 med lidt otte minutter igen – at gå efter touchdown på fjerde down på Giants’ 6-yard linje. Det logiske her vil være – som de amerikanske kommentatorer også sagde – at tage de tre points med et field goal og reducere Giants’ føring til 15 points. Mens man skal score tre gange for at indhente 18 points kan man nøjes med to scoringer for at indhente 15. Cowboys fik bolden igen, stadig bagud med 18, og scorede denne gang touchdown, men igen tog Phillips den forkerte beslutning. Ved at gå efter two-point conversion kunne han ganske vist reducere føringen til 10 points (field goals + touchdown med ekstra point) – men skulle det kikse ville han være tvunget til at få holdet ført frem til to touchdowns på lidt over tre minutter, for at vinde. Endnu en forkert beslutning.

 

Den ”gyldne” regel er: Man går ikke efter to før man er nødt til det.

 

Skal man score 18 points for at udligne, tager man field goal på 4th and goal på 6-yard linjen (var det 4th and short kunne jeg måske forstå det), og efterfølgende nøjes man med et ekstra point efter et evt. touchdown. Så er man nede med 8 og skulle man få scoret touchdown igen går man så efter de to points. Det er fuldstændig tankeløst at risikere at stille sig selv i en position hvor man ikke venter til det afgørende øjeblik med at afgøre det.

 

Nu gav Phillips’ beslutning om en two-point conversion bonus (men først i anden omgang), men det ændrer ikke ved at det var den forkerte beslutning.

 

En anden træner, der er under pres er Brad Childress. Søndag aften så han hovedrolleindehaveren i Minnesota Vikings-sæbeoperaen anno 2009 og 2010, Brett Favre, kaste tre interceptions mod ærkerivalerne Green Bay Packers – den ene af disse blev returneret for touchdown. Og Favre blev skadet.

 

Childress valgte på det efterfølgende pressemøde at hænge Favre ud for det pick-six han kastede til Desmond Bishop i tredje quarter. Nuvel, han har i princippet ret; det er ikke så pokkers smart at forære syv points til modstanderne på den måde i en tæt kamp – men...

 

Havde Childress glemt at Favre rent faktisk var usandsynligt tæt på at føre holdet tilbage til sejr, og at de en overgang rent faktisk troede at de var kommet foran indenfor de sidste to minutter, indtil Harvins tydelige out-of-bounds-catch blev omstødt? Man kan klandre Favre for meget i den kamp, og specielt den interception Bishop scorede på var grim, men det ændrer bare ikke på at Favre stadig kom tæt på at føre holdet til sejr. Man bliver ikke hyldet for ”næsten” i NFL, og det skal Favre heller ikke blive – men kritikken af ham kunne måske være en kende mere nuanceret.

 

Hvad angår dommerpræstationen i kampen – som Childress også kritiserede kraftigt og siden har fået en bøde på 35.000 dollars for – må jeg være enig med ham. Skidt skidt skidt kamp af dommercrewet. Tre gange kom et Vikings-touchdown under review – alle tre gange blev det omstødt: Den ene gang burde det ikke have været omstødt (Visanthe Shiancoes) og de andre to gange burde dommerne aldrig have kaldt touchdown på banen. Dertil kommer at Andrew Quarless’ touchdown i anden quarter heller ikke burde have været dømt – her kan man så til gengæld delvist klandre Childress, der ikke kaldte en challenge. Samtidig må man give kredit til Packers for hurtigt at sende Mason Crosby på banen for at sparke det ekstra point, der gjorde at spillet ikke kunne ses igennem.

 

Childress’ frustration er helt forståelig, men hans ageren på pressemødet vidnede også om en træner, der ikke har formået at få sit hold til at leve op til de store forventninger der var forud for sæsonen.

 

Fra en træner, der ikke var bange for at melde ud, til en der tilsyneladende manglede modet til at gøre det rigtige – Lovie Smith fra Chicago Bears. På Bears’ første drive i anden quarter greb Earl Bennett et dybt kast fra Jay Cutler og blev tacklet lige kort af end zone – Lovie Smith tog en challenge i håb om at få det ændret til et touchdown. Forståeligt nok på et par planer; først og fremmest fordi der var begrundet tvivl om hvorvidt Bennett nåede ind i end zone eller ej, men også fordi Bears konsekvent har haft problemer med at få bolden i end zone fra 1-yard linjen.

 

Nogle trænere ville formentlig acceptere at få bolden lige udenfor end zone og bare pounde bolden ind på et af de næste tre-fire forsøg – men Bears har haft så store problemer med netop dét at en challenge gav alverdens mening.

 

Smith tabte dog sin challenge og måtte acceptere en first and goal fra 1-yard linjen – på det efterfølgende spil forsøgte de så med et quarterback-sneak, og Redskins’ London Fletcher forcerede en fumble fra Jay Cutler, som Fletcher selv kom over, hvilket gav Redskins bolden.

 

Problemet er bare at Cutlers fumble først skete efter han havde fået bolden strakt ind i end zone – der burde rettelig have været kaldt touchdown i situationen, hvilket replays også tydeligt viste. Replays, som jeg – med Bears som hjemmehold – har svært ved at forestille mig at Lovie Smith ikke kunne se på storskærm på stadion. Alligevel beholdt han sin røde klud i lommen og accepterede kaldet på banen.

 

Men hvorfor? Frygt for at ”se dum ud” ved at tage to challenges i træk og tabe dem begge? Frygten for at have mistet to timeouts på lidt over fire minutter i starten af anden halvleg? Hvor var frygten for at miste syv points i en tæt kamp? Gik han ud fra at forsvaret kunne lave et spil med Redskins’ angreb på egen 1-yard linje? Man tager de points man kan få – især i tætte kampe.

 

Træner – dit sæde brænder:

I forlængelse af ovenstående kan det være relevant at tage et kig på hvilken head coaches sidder på sæder hvor temperaturen efterhånden er varmere end den bagdel de ellers bruger til at varme det med.

 

Wade Phillips, Dallas Cowboys: “Super Bowl på hjemmebane” er langt væk for 1-5-Cowboys. Romo ude gør ikke situationen bedre – Jerry Jones kan på ingen måde være tilfreds med det han har set fra holdet i år; spillet har såmænd været hæderligt et langt stykke af vejen, men det falder i sidste ende tilbage på cheftræneren når holdet gang på gang formår at skyde sig selv i foden.

 

Bud: Fyres efter sæsonen. Jerry Jones har ikke tradition for at fyre trænere i løbet af sæsonen, så jeg tror Phillips holder året ud, men taber de søndag til Jaguars tør jeg ikke udelukke det.

 

Brad Childress, Minnesota Vikings: Det er heller ikke lutter lagkage i Minneapolis. En skuffende 2-4-start med skuffende spil fra profiler som bl.a. Brett Favre og Jared Allen på hver sin side af bolden. Holdet er markant bedre end det har vist hidtil, men Childress er presset – han er pt. 2½ sejr bag Green Bay Packers (qua Packers’ tiebreakerfordel – som Vikings kan udligne om nogle uger) og 2 bag Chicago Bears. Med tilføjelsen af Randy Moss og Sidney Rice på vej tilbage skal der ske fremskridt mod slutningen af sæsonen.

 

Bud: Overlever. Jeg tror Vikings er på rette spor og får hevet nogle sejre i land inden længe. De har holdet til at spille med om slutspilspladser og bør komme derop af. Fortsætter skuffelserne tror jeg dog han ryger på porten.

 

Lovie Smith, Chicago Bears: Bears har været en positiv overraskelse i år med en 4-3-record – Smiths sæde brænder langt fra ligeså varmt som andre på denne listes, men jeg så ham før sæsonen som en kandidat til at blive fyret, hvis ikke holdet viste markant fremgang, og de seneste ugers nederlag og den konsekvent elendige beskyttelse af Jay Cutler er ikke langtidsholdbar. Hvis ikke der kommer en løsning på det kommer der til at rulle mindst ét hoved (foruden Cutlers pga. alle de hits) – om det så bliver Lovie Smith, OC Mike Martz eller OL-coach Mike Tice må tiden vise.

 

Bud: Overlever, medmindre der sker et totalt kollaps resten af sæsonen.

 

Norv Turner, San Diego Chargers: AFC West er ikke nogen stærk division. Langt fra. At det hold der på forhånd var udset som storfavoritter i den division pt. ligger sidst i den vidner om problemer. Special teams er let at skyde skylden på – og der bør også ske en udskiftning her. Men det er Norv Turners ansvar at få det her hold til at vinde kampe og med et angreb og et forsvar, der begge rangerer så højt som tilfældet er kan Chargers ikke tillade sig flere skuffelser af den art vi har set de seneste uger. De kom tilbage fra baghjul for to år siden og kan gøre det igen – men de skal i gang.

 

Bud: Overlever. Før eller siden formår Chargers at levere en kamp uden at kollapse og Turner virker til at have masser af good-will hos A.J. Smith. Smith’s håndtering af Vincent Jackson og Marcus McNeill tror jeg også har været en del af problemet og der er da ingen tvivl om at begge har været savnet (og Jackson stadig er der). Turner har skuffet gang på gang i slutspillet, ligesom sin forgænger, Marty Schottenheimer – der blev fyret trods en 14-2-record – men min fornemmelse siger mig at Chargers er villige til at acceptere en enkelt dybt skuffende sæson uden slutspil (måske endda med en 7-9-record – men intet lavere). Det vil dog også være sidste chance for ham.

 

Jack Del Rio, Jacksonville Jaguars: De kan slå Colts, men får storprygl af Chiefs – klassisk Jaguars. Og det er desværre sådan det efterhånden for længe har været under Jack Del Rio. Hvordan det end lader sig gøre formår han ikke uge efter uge at få motiveret sine spillere til den kamp der venter forude.

 

Bud: Fyres efter sæsonen. Jeg synes tiden er ved at være løbet fra Del Rio – holdet har ikke en langtidsholdbar quarterbacksituation og de små flotte sejre der kommer undervejs undermineres af de store tæv de modtager når de taber. Del Rio virker ikke som manden der får holdet tilbage til slutspillet – nyt blod skal til. Jeg tror stadig ikke på Jaguars i år og derfor tror jeg også Del Rio er fortid om 2½-3 måneder.

 

John Fox, Carolina Panthers: Egentlig er sædet ikke så varmt her. Fox’ kontrakt udløber efter denne sæson og det har længe været taget for givet at han ville stoppe efter sæsonen – Panthers’ præstationer hidtil i år fordrer heller ikke ligefrem en kontraktforlængelse.

 

Bud: Forlader klubben. Fortsætter de horrible resultater skal jeg ikke udelukke en fyring før tid, men medmindre Panthers er i stand til at finde en erstatning, der vil tage over mid-season, tror jeg de venter til efter sæsonen med at bekymre sig om det, og accepterer at den kommende head coach får mulighed for at vælge en spiller meget tidligt i draften.

 

Mike Singletary, San Francisco 49ers: Så sæder brænder varmere end dette. 49ers var udset som storfavorit i NFC West, og ligger nu med en 1-6-record. At folk i organisationen stadig snakker om slutspil siger alt. Jeg lader Jim Mora Sr. forklare hvad Singletary og organistaionen burde bekymre sig om: http://www.youtube.com/watch?v=40mhBE5MpbA">http://www.youtube.com/watch?v=40mhBE5MpbA">http://www.youtube.com/watch?v=40mhBE5MpbA (pudsigt nok efter Moras Colts havde tabt til 49ers). Get back to reality.

 

Bud: Overlever ikke sæsonen. Jeg ser ingen træner i ligaen med større risiko for en mid-season-fyreseddel end Singletary. 49ers har tidligere fyret trænere midt i sæsonen (fx Singletarys forgænger Mike Nolan), og de kan ikke blive ved med at se til mens 49ers graver sig længere ned.

 

Josh McDaniels, Denver Broncos: McDaniels fik en ”rocky” start på sin trænerkarriere da han sagde farvel til Jay Cutler og hev Kyle Orton ind. Mens det er svært at argumentere mod den beslutning (og også beslutningen om at lade Brandon Marshall og Tony Scheffler gå – kasteangrebet fungerer jo ganske godt pt.), er der dog én ting der bekymrer. McDaniels startede 6-0 hos Broncos – siden da er han 4-13 – og hans mandskab blev tromlet på alle ledder og kanter af rivalerne fra Oakland Raiders i søndags.

 

Bud: Overlever og får én sæson mere til at bevise sig selv. Jeg tror organisationen er villig til at acceptere en middelmådig (også mindre end dét) sæson og lade McDaniels vise i sin tredje sæson at holdet er på vej i den rigtige retning. De draftede Tim Tebow i år, og ved at fyre McDaniels – der er en af de få trænere i ligaen jeg tror på kan få noget rigtig godt ud af Tebow – gør man ikke førsterundevalgets karriere lettere. En kommende træner har ingen forpligtelser overfor Tebow og det vil i så fald være et spildt valg.

 

Tom Cable, Oakland Raiders: Måske lidt pudsigt at sætte Cable på umiddelbart efter hans mandskab sønderbankede Denver Broncos – men for nu bare at sige det som det er: Hvornår har en Raiders-træner sidst ikke været ”on the hot seat”? Al Davis er en utålmodig ældre mand, der stadig lever efter sit ”Just win, Baby”-mantra, og når holdet ikke vinder, så fyres træneren og al kontinuitet sættes over styr. Så længe Cable kan vinde behodler han jobbet – og en 45-pointssejr over divisionsrivalerne fra Denver hjælper bestemt.

 

Bud: Overlever. Intet er sikkert med Al Davis, men den sejr over Broncos kan meget vel være lige dét der skal til for at Davis lader Cable få en sæson til. Raiders er på vej den rigtige vej og det må Davis også kunne se.

 

Marvin Lewis, Cincinnati Bengals: Divisionssejr sidste år – 2-4 i år, med ustabilt spil. QB-situationen holder ikke og forsvaret kan ikke holde niveauet fra sidste år. Det er uholdbart på længere sigt, og holdet skal til at vinde.

 

Bud: Fyres efter sæsonen. Det kan godt være jeg ser situationen helt forkert her – det er ejer Mike Brown der styrer showet hos Bengals, ikke Marvin Lewis, men det er Lewis der kommer til at tage skraldet hvis sæsonen igen bliver dårlig. Bengals havde en god sæson sidste år, men året inden var ikke værd at snakke om, og det har sæsonen i år heller ikke været hidtil. Nyt blod kan være nødvendigt... men jeg er langt fra sikker, og spiller de sig op fra nu af ændrer det naturligvis udsigterne.

 

Ikke ret varme sæder, selvom man kan være fristet til at tro det: Cardinals’ Ken Whisenhunt (omstillingsår efter Kurt Warner sagde farvel), Lions’ Jim Schwartz (stadig genopbygning – men der skal nogle sejre hjem), Bills’ Chan Gailey (genopbygning – det er første sæson for ham og de er hvor mange forventede, bortset fra at angrebet rent faktisk kan noget), Browns’ Eric Mangini (det kan blive varmt, men det spil holdet har leveret de seneste uger gør at jeg ikke tror det er det nu her. Holdet har været overraskende konkurrencedygtigt og enten givet kamp til stregen eller ydet bedre modstand end man havde troet)

 

4th and short-gate, starring the New England Patriots:

For andet år i træk valgte Patriots’ head coach Bill Belichick i søndags at tage en kontroversiel beslutning om at gå på den på fjerde down kort før tid i stedet for at punte og lade forsvaret tage over i meget bedre field position i forsøget på at forsvare en føring.

 

Sidste år fremkaldte det megen kritik efter opgøret mod Colts, hvor Tom Bradys kast på fjerde down til Kevin Faulk blev completed, og en overgang så ud til at have givet en ny første down, som reelt ville vinde kampen for patrioterne – dommerne vurderede dog at Faulk ikke havde fuld kontrol over bolden og ikke fik det før han var bag første down-markeringen. Dermed fik Colts bolden i god field position og Peyton Manning kørte angrebet ned ad banen og satte et touchdown på tavlen, der sikrede Colts sejren.

 

Jeg vil til enhver tid forsvare Belichicks beslutning i den kamp. Jeg ved ikke om jeg selv ville gøre det samme, men for en træner som Belichick ville det være forkert ikke at gøre det. Jeg synes det er prisværdigt at han forsøger at vinde kampen ”her og nu” frem for med sikkerhed at give Colts chancen for at køre ned ad banen og vinde. At der efterfølgende var nogle der regnede på sandsynligheder og konkluderede at Belichick rent faktisk gjorde det rigtige baseret på dét, underbygger blot min holdning – men er på ingen måde afgørende for at jeg har den.

 

I søndags mod Chargers gjorde Belichick det så igen – ligesom sidste år kiksede forsøget på at få en ny første down, men modsat sidste år kostede det ikke sejren da Chargers’ kicker Kris Brown ramte stolpen på sit field goal-forsøg.

 

Igen: Jeg kan ikke klandre Belichick for at forsøge at vinde kampen mens han har angrebet på banen, og vil ikke kritisere beslutningen om at gå på den på fjerde down.

 

Jeg vil til gengæld gerne kritisere spilkaldet. Man har en NFL-MVP, dobbelt Super Bowl-MVP-quarterback under center. Brady er stjernen på holdet, og selvom han ikke havde haft nogen specielt god kamp, så giver det ikke mening for mig at Belichick tager afgørelsen ud af hænderne på sin offensive stjerne og vælger at løbe bolden. Sneak bolden med Brady eller lad ham kaste den.

 

Der er bestemt ingen garanti for at det ville have givet succes at kaste den, og håbet var vel fra Patriots’ side at Chargers ville forvente et kast og derfor kunne blive overrasket over et løb – men så kør dog en draw i stedet, hvis bolden endelig skal løbes.

 

Rigtig beslutning - tåbeligt spilkald. Havde Chargers vundet kunne medierne meget vel tænkes at være ”all over” det her – nu gik det godt og derfor er det mere eller mindre gået i glemmebogen. Lidt ironisk at den situation hvor spilkaldet var godt giver kritik, mens det hvor spilkaldet var dårligt ikke gør – men sådan er det jo nu engang. Så længe man vinder er det begrænset hvad man vil blive klandret for.

 

Award-sektionen:

Rundens mest imponerende præstation: Kenny Britt, Tennessee Titans

2½ quarter på banen – 7 catches, 225 yards og tre touchdowns... mod et Eagles-forsvar, der altså ikke er HELT ringe.

 

Rundens bedste kamp: Minnesota Vikings @ Green Bay Packers 24-28

Grimme interceptions fra begge quarterbacks (specielt Rodgers’ til Jared Allen og Favres til Desmond Bishop), men spænding til det sidste, kontroversielle dommerkald – nåja, og så var der jo også noget med at Brett Favre var tilbage på Lambeau Field, for formentlig(?) sidste gang.

 

Rundens catch: DeAngelo Hall, Washington Redskins

Hall havde fire catches for 92 yards og et touchdown i Redskins’ 17-14-sejr over Chicago Bears. Alle fire bolde (naturligvis) kastet af Bears’ quarterback Jay Cutler. Af de fire interceptions skilte den ene sig dog ud – den han returnerede 92 yards for touchdown. Med største selvfølgelighed kommer Hall ind foran Johnny Knox og griber og hiver i én bevægelse bolden ned, så den er ”tucked away” – og så var der 92 yards of open road foran ham til end zone. Se spillet http://www.youtube.com/watch?v=BPPI4vpn5BY" target="_blank">her.

 

Rundens detalje(-r): Browns’ special teams-spil

To lækre special teams-detaljer af Cleveland Browns i sejren over New Orleans Saints fortjener at blive fremhævet. Først et stort punt return hvor Joshua Cribbs startede returnet (som han plejer), og i løb kastede bolden på tværs af banen (bagudrettet naturligvis) til Eric Wright, der i al ubemærkethed var løbet ned i den modsatte side af banen. Wright kunne herfra  bringe bolden ned i Saints red zone. Se det spil http://www.youtube.com/watch?v=XEcFwamkPcA" target="_blank">her. Senere fulgte så et fake punt, hvor punter Reggie Hodges fik åbnet midten af banen op og kunne sprinte (well, så hurtigt en punter nu kan løbe…) ned ad banen for over 60 yards, og undervejs undvige en tackling fra den fremadstormende Lance Moore, der stod klar til at returnere puntet. Se dét spil http://www.youtube.com/watch?v=e6zTJFbuzRw" target="_blank">her.

 

Rundens overraskelse: Cleveland Browns @ New Orleans Saints 30-17

Ovenstående spil, et kast fra running back Peyton Hillis til rookie-quarterback Colt McCoy var sammen med Drew Brees’ fire interceptions – hvoraf to blev returneret for touchdown af David Bowens – med til at sikre en overraskende Browns-sejr i New Orleans over de forsvarende Super Bowl-mestre.

 

Rundens skuffelse: Denver Broncos

Er der næsten nogen anden mulighed? Nuvel, Jay Cutler var ikke just imponerende, men han kom end ikke tæt på Denver Broncos’ indsats. 15-59 siger det hele. Nej, det gør det faktisk ikke. 15-59 til RAIDERS siger det hele!

 

Rundens dumhed: Chargers – for en gangs skyld.

Ikke første gang, og sikkert heller ikke sidste gang, Chargers er at finde her. To dumme turnovers fordi spillerne ikke kender reglerne duer simpelthen ikke når man er i ”win now”-mode. Én spiller, der tror det er college hvor spillet er slut så snart man rammer jorden (ikke noget med ”down by contact”) og én der ikke overvejer at fløjten ikke har lydt efter et kast der måske/måske ikke var bagudrettet. Begge disse bliver noteret som fumbles og begge kom Patriots først over. Der skal virkelig til at fokuseres på at holde fokus i det sydlige Californien.

 

Og så til de øvrige priser. Disse skal ses som her-og-nu-uddelinger; ikke bud på hvem jeg tror på ender med priserne – i parentes hvem jeg havde til prisen i sidste uge):

 

Most Valuable Player: QB Tom Brady, New England Patriots (Tom Brady, Patriots)

Det var langt fra lønt dét Brady leverede i søndags – men holdet vinder, og Brady er en ikke uvæsentlig del af grunden til det.

 

Offensive Player of the Year: Peyton Manning, Indianapolis Colts (Peyton Manning, Colts)

Heller ingen ændring her. Mange er i spil og en spiller som Roddy White skal ikke glemmes her. Han har gang i en helt forrygende sæson. Han har kurs mod 123 catches for 1707 yards og 11 touchdowns. Andre har nok flere touchdowns end White i øjeblikket, men han fører ligaen i catches og yards (og yards pr. kamp!) og er en stor del af grunden til Falcons’ hiditige succes. Holder han snittet vil han være den første receiver til at krydse 1700 yards på en sæson siden Marvin Harrison (1722 – på 143 catches) i 2002 (Torry Holt havde dog 1696 i 2003). Læg dertil en ikke uvæsentlig forced fumble mod 49ers, som jeg omtalte for nogle uger siden. White er langt fra front runner – det er quarterbacks som Manning, Rivers, Orton og Brady der må være det – men skulle nogle af dem miste pusten ved man aldrig.

 

Defensive Player of the Year: DE Osi Umenyiora, New York Giants (Osi Umenyiora, Giants)

Osi holder også fast her, men det er stadig tæt og Clay Matthews, Troy Polamalu ol. skal man aldrig udelukke. Hold evt. også øje med Ed Reed, der åbnede sin sæson i søndags mod Bills med to interceptions og en forced fumble.

 

Offensive Rookie of the Year: QB Sam Bradford, St. Louis Rams (Sam Bradford, Rams)

Jahvid Best sad over og David Gettis har langt fra vist nok i år til at komme i betragtning baseret på en flot kamp i søndags, så Bradford holder også fast her. Han var noget shaky i kampen mod Bucs, og har endnu sin første udesejr til gode, men Rams er et langt mere konkurrencedygtigt hold i år – og hjemme i St. Louis har Bradford set god nok ud til at holde fast i denne titel.

 

Defensive Rookie of the Year: CB Alterraun Verner, Tennessee Titans (Ndamukong Suh, Lions)

Jeg nævnte Verner i sidste uge som outsider, og nu ryger han altså i front. Endnu en god kamp af rookien mod Eagles. 33 tacklinger (30 af disse solo), 8 pass deflections, 2 interceptions og to fumble recoveries (bl.a. en vigtig i søndags efter Eagles fumblede tæt på Titans’ goal line i tredje quarter – kampen vendte på dette tidspunkt). Suh ender måske nok med at tage prisen hvis han holder fast i sit spil, men Verner har samlet set været bedre end Suh, der nok har været stærk mod kastet, men endnu ikke har vist sig som en dominerende spiller uge efter uge mod løbet.

 

Comeback Player of the Year: DE Osi Umenyiora, New York Giants og LaDainian Tomlinson, New York Jets (Osi Umenyiora, Giants og LaDainian Tomlinson, Jets)

Jeg holder fast i en delt pris her mellem de to spillere, der holder til i New Jersey. Tomlinson spillede ikke og Umenyiora fik ikke udbygget meget på sin flotte statistik, men ser man Umenyiora spille er der ikke tvivl om at han stadig fortjener at være der.

 

Coach of the Year: Steve Spagnuolo, St. Louis Rams (Steve Spagnuolo, Rams)

Trods nederlag holder jeg fast i ”Spags”. Tre sejre er mere end mange havde turdet tro på over en hel sæson – Rams har det efter syv kampe og er 3-1 på hjemmebane. Udebanesejrene skal nok komme før eller siden. Mike Tomlin og Raheem Morris er også kandidater her – og Rex Ryan er også svær at ignorere.

 

Power rankings:

Hermed mit ydmyge bud på hvor holdene står efter uge 7. Vær endelig uenig og brok løs.

1. (1 op) New York Jets (5-1)

Rykker op uden at spille.

 

2. (1 ned) Pittsburgh Steelers (5-1)

Det er ikke det kontroversielle spilkald der er skyld i at Steelers rykker ned. Ej heller at de var tæt på at tabe – nej, det er tabet af DE Aaron Smith der er skyld i det. En af ligaens mest undervurderede spillere – han røg ud for sæsonen sidste år og dét var sammen med tabet af Troy Polamalu en af de væsentligste årsager til at det gik så skidt for Steelers i sidste sæson.

 

3. (-) Baltimore Ravens (5-2)

To kampe i træk i overtid – først mod Patriots, så mod Bills(???). Pilen peger svagt nedad for Ravens, men glem det ikke. 2/3 af jorden er dækket af vand – Ed Reed dækker resten. Og Reed er tilbage!

 

4. (-) New England Patriots (5-1)

Ikke kønt mod Chargers, men at sejre mod et desperat hold er ikke let.

 

5. (-) Indianapolis Colts (4-2)

Stadig masser af skader, der bekymrer. Men quarterbacken hedder stadig Peyton Manning.

 

6. (-) New York Giants (5-2)

Det blev tættere end godt var mod Cowboys, men en sejr over et desperat hold skal aldrig undervurderes og Giants overkom på overbevisende vis en hård start.

 

7. (3 op) Tennessee Titans (5-2)

Kenny Britt havde sit coming-out-party mod Eagles. Forrygende kamp af Titans, der i den grad er med i kampen om slutspilspladser. Kan få det svært i San Diego på søndag.

 

8. (1 ned) Atlanta Falcons (5-2)

Reboundede flot efter nederlaget til Eagles – men hvad skete der lige i tredje quarter?

 

9. (2 ned) Houston Texans (4-2)

Titans og Falcons’ spil sender Texans lidt ned i deres bye week. Forsvaret er til stadighed en bekymring og angrebet klikker ikke helt så godt som ønsket – men holdet har lært at spille alle 60 minutter, og skal nok give Colts kamp til stregen mandag nat.

 

10. (2 ned) New Orleans Saints (4-3)

... og så er vi tilbage ved indtrykket fra de første fem kampe...

 

11. (4 op) Green Bay Packers (4-3)

Tvivlsomme kald, men de fik skovlen under Favre. The Claymaker vendte tilbage og selvom han ikke blev noteret for et sack fik Brett Favre ham at mærke. Forsvaret er markant bedre med ham. Tænk engang hvor stærkt et pass rush Patriots kunne have haft hvis de havde draftet ham selv i stedet for at trade valget til Packers?

 

12. (4 op) Kansas City Chiefs (4-2)

Det er ikke så meget dét at de slår Jaguars eller at de gør det klart der er grunden til at de rykker op. Det er deres stabilitet. De har holdt sig inde i alle kampe i år, også de to nederlag. Uhyggeligt stærkt på hjemmebane og som en forkølelse – umulig at slippe af med – på udebane.

 

13. (-) Philadelphia Eagles (4-3)

Ingen quarterback-kontrovers her. Vick er starteren. Kan Andy Reid holde liv i sin lange stime af sejre efter bye weeks når de møder Colts om halvanden uge? Forsvarets kollaps bekymrer, men angrebet skal nok genfinde rytmen.

 

14. (-) Miami Dolphins (3-3)

Fortjente sejren. Kaldet på Roethlisbergers fumble var (måske) forkert – men rigtigt. Dolphins havde måske nok fat i bolden, men kaldet var efter reglerne. Lidt ligesom Calvin Johnsons ikke-touchdown i uge 1. 3-0 på udebane er stærkt, men 0-3 på hjemmebane skæmmer det hele; også selvom modstanderne hjemme har været nummer 1, 2 og 4 på denne liste.

 

15. (4 ned) Minnesota Vikings (2-4)

Lidt hårdt at sende dem fire pladser ned, men indtil de begynder at vinde hører de altså ikke til i den bedste tredjedel. Jeg tror på at de kommer i gang – om ikke før så når Sidney Rice vender tilbage. Søndag mod Patriots kan meget vel betyde 2-5.

 

16. (3 op) Washington Redskins (4-3)

Grim grim grim sejr – men Redskins evne til at holde sig inde i alle kampe på trods af horribelt spil på angrebet er utrolig. De er 4-2 i tætte kampe – og det er ikke på grund af Donovan McNabb; det er på trods af ham. Når (hvis) det her hold sammensætter en komplet kamp bliver de en ordentlig mundfuld.

 

17. (5 ned) Chicago Bears (4-3)

Det frie fald fortsætter. Jeg tør ikke sige hvilket hold, der var bedst i kampen mod Redskins – men Cutler var ringe!

 

18. (4 op) Seattle Seahawks (4-2)

Ikke nogen stor præstation at slå Cardinals på hjemmebane, men det her er et hold, der går den rigtige vej – og nu har de jo altså også vist at de kan vinde på udebane. Der kommer endnu en mulighed på søndag i Oakland.

 

19. (4 op) Tampa Bay Buccaneers (4-2)

Kan Buccaneers holde en kamp tæt giver Josh Freeman det her hold chancen for at vinde – hver gang. 5 af 7 sejre er på 4th quarter comebacks.

 

20. (3 ned) San Diego Chargers (2-5)

De laver stadig fejl, der ikke hører sig til på et NFL-stadion – men før eller siden må de da finde en måde ikke at skyde sig selv i foden på.

 

21. (6 op) Cleveland Browns (2-5)

Browns stormer frem – ikke ”bare” pga. sejren over Saints, men pga. holdets evne til at holde sig inde i alle kampe. Modsat Chiefs formår de bare ikke at vinde dem alle.

 

22. (1 ned) St. Louis Rams (3-4)

Hvordan kunne I dog smide den kamp, Rams?

 

23. (1 op) Cincinnati Bengals (2-4)

Stadig alt for ustabilt spil, men angrebet kan jo godt – hvis bare de havde en quarterback, der kunne spille gennemsnitligt (se ham spille, ikke på hans stats). Det er receiverne der booster Palmers stats, ikke omvendt.

 

24. (4 ned) Dallas Cowboys (1-5)

Og med Romo ude fortsætter faldet for Cowboys. Jeg tror på at de havde slået Giants hvis Romo ikke var blevet skadet, men we’ll never know. Jon Kitna får chancen nu, og han skal – jeg gentager: SKAL – føre holdet til sejr på hjemmebane mod Jacksonville Jaguars.

 

25. (3 op) Oakland Raiders (3-4)

Raiders er ikke så gode som de viste – men det viser da hvad de har potentialet til. Men gad vide hvornår de har tænkt sig at levere en god indsats i to kampe i træk? Chancen skulle være der mod Seahawks på søndag.

 

26. (8 ned) Denver Broncos (2-5)

15-59… til Raiders. Nok forudsagde jeg Raiders-sejr, men ikke lige SÅ klar. Broncos er bedre end det – men 4-13 i de sidste 17 kampe er altså en kritisk statistik, uanset hvor flot angrebet spiller. Er en tur til London hvad der skal til for at få holdet i gang?

 

27. (2 op) Detroit Lions (1-5)

Stafford er tilbage, Best er tæt på 100% og Calvin Johnson er også ved at være klar. Jeg har god fidus til Lions fra nu af – men det ændrer ikke ved at det er hul i hovedet at gøre dem til favoritter mod Redskins!

 

28. (3 ned) Jacksonville Jaguars (3-4)

Har tabt fire kampe med sammenlagt 99 points. Garrard er tilbage, men er han overhovedet bedre end Bouman?

 

29. (3 ned) San Francisco 49ers (1-6)

Som forudsagt i mit Week 7 Preview tabte de til Panthers. Jeg tror fokus var på denne uge, men skaden til Alex Smith gør at de nu risikerer at tabe begge kampe.

 

30. (1 op) Carolina Panthers (1-5)

Lad os lige se det to uger i træk, Raiders.

 

31. (1 ned) Arizona Cardinals (3-3)

Ikke længere milevidt foran nogen som helst hold. Jeg kunne let finde på at have dem én plads længere nede.

 

32. Buffalo Bills (0-6)

Jeg holder Bills her til de vinder – men i modsætning til Cardinals har Bills rent faktisk et angreb, der kan score points, både hjemme og ude. Ryan Fitzpatrick er Tyler Thigpen anno 2010, takket være Chan Gailey.

Anbefalinger 0 anbefalinger

Til toppen af siden

Ugen der gik - Week 7


Bookmark / Del denne artikel RSS feed for ekspertblogs fra Peter JensenSeneste blogs fra Peter Jensen

Kunsten at erkende en fejl 30/09-2014, 10:47
Start nu bare de rookies! 26/09-2014, 05:02
En mørk uge for NFL 13/09-2014, 18:47
Tanker om free agencys første dag 12/03-2014, 16:36
De hjalp sig selv ved 2014 Scouting Combine 01/03-2014, 23:44
Aaron Hernandez: Overblik og betydning 22/06-2013, 21:41
2012 All-Pro's & Awards 03/01-2013, 12:22
2012 Week 17 Preview + Power Rankings 30/12-2012, 01:04
2012 Week 16 Preview + Power Rankings 22/12-2012, 20:59
2012 Week 15 Preview 15/12-2012, 22:07
2012 Week 15 TNF Preview + Power Rankings 13/12-2012, 12:08
2012 Week 14 Preview 08/12-2012, 11:20
2012 Week 14 TNF Preview + Power Rankings 06/12-2012, 11:44
2012 Week 13 Preview 01/12-2012, 23:10
2012 Week 13 TNF Preview + Power Rankings 29/11-2012, 12:02
2012 Week 12 Preview 24/11-2012, 22:58
2012 Week 12 Thanksgiving Preview + Power Rankings 22/11-2012, 08:04
2012 Week 11 Preview 17/11-2012, 20:44
2012 Week 11 TNF Preview + Power Rankings 15/11-2012, 12:42
2012 Week 10 Preview 10/11-2012, 19:46
2012 Week 10 TNF Preview + Power Rankings 08/11-2012, 14:10
2012 Week 9 Preview 03/11-2012, 21:34
2012 Week 9 TNF Preview + Power Rankings 01/11-2012, 19:04
2012 Midseason All-Pro's & Midseason Awards 31/10-2012, 12:41
2012 Week 8 Preview 28/10-2012, 02:51
2012 Week 8 TNF Preview + Power Rankings 25/10-2012, 12:47
2012 Week 7 Preview 21/10-2012, 10:03
2012 Week 7 TNF Preview + Power Rankings 18/10-2012, 13:48
2012 Week 6 Preview 13/10-2012, 21:34
2012 Week 6 TNF Preview + Power Rankings 11/10-2012, 13:01
2012 Week 5 Preview 06/10-2012, 21:28
2012 Week 5 TNF Preview + Power Rankings 04/10-2012, 12:44
2012 Week 4 Preview 29/09-2012, 21:43
2012 Week 4 TNF Preview + Power Rankings 27/09-2012, 12:11
2012 Week 3 Preview 23/09-2012, 16:02
2012 Week 3 TNF Preview + Power Rankings 20/09-2012, 13:53
2012 Week 2 Preview 15/09-2012, 22:55
2012 Week 2 TNF Preview + Power Rankings 13/09-2012, 10:32
2012 Week 1 Preview 08/09-2012, 20:53
Det gør ondt... men hvad nu, Manning? 07/03-2012, 14:06
Tålmodighed er en dyd – selv i NFL 07/02-2012, 13:15
2011 All-Pro's & Awards 04/01-2012, 02:39
Week 17 Preview + Power Rankings 01/01-2012, 14:10
Week 16 Preview 24/12-2011, 04:43
Week 16 TNF Preview + Power Rankings 22/12-2011, 12:22
Week 15 Preview 18/12-2011, 12:05
Week 15 T(+Sat.)NF Preview + Power Rankings 15/12-2011, 13:03
Week 14 Preview 11/12-2011, 01:50
Week 14 TNF Preview + Power Rankings 08/12-2011, 13:32
Week 13 Preview 03/12-2011, 23:46
Week 13 TNF Preview + Power Rankings 01/12-2011, 15:31
Week 12 Preview 27/11-2011, 03:23
Week 12 Thanksgiving Preview + Power rankings 24/11-2011, 12:20
Week 11 Preview 20/11-2011, 02:17
Week 11 TNF Preview + Power Rankings 17/11-2011, 17:34
Week 10 Preview 13/11-2011, 03:23
Week 10 TNF Preview + Power Rankings 10/11-2011, 20:07
Week 9 Preview + Power Rankings 06/11-2011, 02:29
Midseason All-Pro's & Midseason Awards 03/11-2011, 02:48
Week 8 Preview + Power Rankings 30/10-2011, 09:59
Week 7 Preview + Power Rankings 23/10-2011, 09:30
Week 6 Preview + Power Rankings 16/10-2011, 11:56
Week 5 Preview + Power Rankings 08/10-2011, 18:44
Week 4 Preview + Power Rankings 01/10-2011, 18:08
Week 3 Preview + Power Rankings 25/09-2011, 06:52
Week 2 Preview + Power Rankings 18/09-2011, 02:30
Week 1 Preview 11/09-2011, 09:25
2011 Preseason Power Rankings 09/09-2011, 00:43
Hvem tager priserne? 31/01-2011, 14:10
Week 17 Preview 02/01-2011, 00:52
Ugen der gik - Week 16 30/12-2010, 13:38
Week 16 Preview - del 2 26/12-2010, 15:53
Ugen der gik - Week 15 + Week 16 Preview - del 1 23/12-2010, 05:11
Week 15 Preview 19/12-2010, 15:17
Ugen der gik - Week 14 & TNF-Preview 16/12-2010, 14:54
Week 14 Preview 12/12-2010, 01:16
Ugen der gik - Week 13 & TNF-Preview 09/12-2010, 15:49
Week 13 Preview 04/12-2010, 21:57
Ugen der gik - Week 12 & TNF-Preview 02/12-2010, 13:49
Week 12 Preview 28/11-2010, 14:46
Ugen der gik - Week 11 & Thanksgiving Preview 25/11-2010, 16:02
Week 11 Preview 21/11-2010, 01:28
Ugen der gik - Week 10 18/11-2010, 04:33
Week 10 Preview 14/11-2010, 13:49
Ugen der gik - Week 9 11/11-2010, 15:02
Week 9 Preview 07/11-2010, 11:37
Moss til Titans - god idé eller dårlig idé? 04/11-2010, 00:03
Ugen der gik - Week 8 03/11-2010, 04:17
Week 8 Preview 31/10-2010, 04:07
Ugen der gik - Week 7 29/10-2010, 01:04
/ekspert/blogs/ 29/10-2010, 01:02
Week 7 Preview 23/10-2010, 13:30
Ugen der gik - Week 6 22/10-2010, 01:01
Week 6 Preview 17/10-2010, 09:47
Ugen der gik - Week 5 14/10-2010, 14:49
Week 5 Preview 10/10-2010, 17:42
Ugen der gik - Week 4 07/10-2010, 03:23
Week 4 Preview 02/10-2010, 23:36
Ugen der gik - Week 3 29/09-2010, 13:37
Week 3 Preview 26/09-2010, 16:32
Ugen der gik - Week 2 22/09-2010, 01:34
Week 2 Preview 19/09-2010, 16:52
Week 1 Preview - Monday Night Football 13/09-2010, 22:25
Week 1 Preview - søndagskampene 12/09-2010, 16:20
Preseason Power Rankings 09/09-2010, 17:22

Ekspertblogs, oversigt

Højest ratede blogs

Week 1 Preview - søndagskampene
Week 1 Preview - søndagskampene
2 Kommentarer til denne blog: 2  1 Anbefalinger af denne blog: 1
Peter Jensen (12/09-2010)
Første søndag i den nye NFL-sæson står for døren. Nedenfor følger mine bud på kampenes udfald - bemærk at buddene ikke skal ses som udtryk for hv...
12/09
2011 Preseason Power Rankings
2011 Preseason Power Rankings
0 Kommentarer til denne blog: 0  1 Anbefalinger af denne blog: 1
Peter Jensen (09/09-2011)
Sæsonen sparkes i gang om under to timer, så på et hængende hår kommer her sæsonens første Power Ranking fra min hånd.   ...
09/09
2011 All-Pro's & Awards
2011 All-Pro's & Awards
1 Kommentarer til denne blog: 1  1 Anbefalinger af denne blog: 1
Peter Jensen (04/01-2012)
En historisk regulær sæson er forbi. En kort offseason, fulgt op af 17 underholdende - og til tider overraskende - ugers football er slut, og kun 11 betydningsfulde kampe (samt Pro Bowl...
04/01
Preseason Power Rankings
Preseason Power Rankings
5 Kommentarer til denne blog: 5  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (09/09-2010)
Sæsonen sparkes i gang i nat, så på et hængende hår kommer her sæsonens første Power Ranking fra min hånd.   1. Indiana...
09/09
Week 1 Preview - Monday Night Football
Week 1 Preview - Monday Night Football
1 Kommentarer til denne blog: 1  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (13/09-2010)
Darrelle Revis og resten af New York Jets gør klar til at tage imod Baltimore Ravens - og i AFC West venter et divisionsopgør mellem Chiefs og Chargers.   Å...
13/09

Mest kommenterede blogs

2012 Week 3 Preview
2012 Week 3 Preview
8 Kommentarer til denne blog: 8  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (23/09-2012)
De tidlige søndagskampe – kampstart kl. 19.00: St. Louis Rams @ Chicago Bears...
23/09
Preseason Power Rankings
Preseason Power Rankings
5 Kommentarer til denne blog: 5  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (09/09-2010)
Sæsonen sparkes i gang i nat, så på et hængende hår kommer her sæsonens første Power Ranking fra min hånd.   1. Indiana...
09/09
Week 1 Preview
Week 1 Preview
5 Kommentarer til denne blog: 5  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (11/09-2011)
De tidlige søndagskampe: Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens ...
11/09
Aaron Hernandez: Overblik og betydning
Aaron Hernandez: Overblik og betydning
4 Kommentarer til denne blog: 4  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (22/06-2013)
Aaron Hernandez er en del af en større efterforskning i disse dage - men hvad er der sket og hvad kan det få af betydning? Jeg kommer med mit bud her. ...
22/06
2012 Week 14 TNF Preview + Power Rankings
2012 Week 14 TNF Preview + Power Rankings
3 Kommentarer til denne blog: 3  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (06/12-2012)
Lad os tage et kig på torsdagens kamp. Bemærk, at mit bud på resultatet IKKE skal ses som udtryk for hvor jeg finder værdi - det er lavet uden at skele til odds på kam...
06/12

Seneste ekspertblogs

Flyover
Flyover
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Henrik Hansen (06/03-2016)
Defensive tackle Jaye Howard til New Orleans Saints   Det er ikke rigtig muligt at skjule – eller bare nedtone, - hvor ringe Saints’ forsvar var i ...
06/03
Flyover
Flyover
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Henrik Hansen (16/02-2016)
Det er jo allerede længe siden, at man med sindsro kunne begynde at se frem mod næste sæson. Så det gør jeg her med en top tre over de træneransættelser, ...
16/02
2 + 30 hold - 2 + 30 tanker
2 + 30 hold - 2 + 30 tanker
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Henrik Hansen (09/02-2016)
Carolina Panthers – Panthers kan være blandt NFLs absolut bedste hold i mange år frem.   Denver Broncos – Tillykke! Hele sæsonen har forsvaret v&a...
09/02
Fire hold - fire tanker
Fire hold - fire tanker
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Henrik Hansen (26/01-2016)
Carolina Panthers – They were who we thought they were.   Arizona Cardinals – Der skulle NFLs bedste hold til for at udstille deres næsten helt manglende pass...
26/01
Den perfekte afslutning på rivaliseringen
Den perfekte afslutning på rivaliseringen
0 Kommentarer til denne blog: 0  0 Anbefalinger af denne blog: 0
Peter Jensen (26/01-2016)
For syttende - og med al sandsynlighed sidste - gang, stod Peyton Manning og Tom Brady på modsatte sidelinjer i en betydningsfuld NFL-kamp, da AFC-finalen søndag aften blev spill...
26/01
Ekspertblogs, oversigt

Seneste brugerblogs

Brugerblogs, oversigt

Ekspert profil

Peter Jensen


Profil og detaljer
29 år, Viby J
Ekspert siden: 30. august 2010

Beskrivelse: -
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog

RSS feed for eksperttips fra Peter Jensen RSS feed for ekspertblogs fra Peter Jensen

Ekspert statistik

Sidste 30 dage

Tilbagebetaling: 0%
Balance: 0.00
Hitrate: 0 af 0
Betvalue: 0.00
 

Aktuel sæson

Tilbagebetaling: 109%
Balance: 34.35
Hitrate: 201 af 374
Betvalue: 108.79
 

Alltime

Tilbagebetaling: 109%
Balance: 34.35
Hitrate: 201 af 374
Betvalue: 108.79
 
Formen:

Detaljeret statistik

 

Amerikansk fodbold

USA - NFL
170%
121%
121%
6.34
14.55
14.55
6/9
42/70
42/70